10 آبان 1394 - 12:52 شناسه خبر: 3360 نسخه چاپی

کاهش محسوس نمک در فرمولاسیون فراورده‌های غذایی

کاهش محسوس نمک در فرمولاسیون فراورده‌های غذایی
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت :در برنامه های جدید سازمان غذا و دارو، کاهش نمک در فراورده های غذایی در الو ...
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت :در برنامه های جدید سازمان غذا و دارو، کاهش نمک در فراورده های غذایی در الویت است.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،دکتر هدایت حسینی با بیان این مطلب تصریح کرد: 207پروانه بهداشتی ساخت برای تولید نمک توسط این اداره کل صادر شده است که  49 واحد تولید کننده نمک خوراکی در کشور مشغول فعالیت در این حوزه می باشند.
 
وی  همچنین با بیان اینکه میزان تولید نمک خوراکی کشور در سال 700 هزار تن است اضافه کرد:  55 درصد این مقدار در سبد خانوار و از طریق نمک سفره و مواد غذایی خانگی دریافت می شود.
دکتر حسینی  به برنامه های سازمان غذا و دارو در راستای کاهش مصرف نمک در کشور اشاره کرد و گفت: براساس مصوبات سازمان  10 میزان از فرمولاسیون نمک در محصولات و تولیدات صنعتی کاهش یافته است.
 
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بیشترین میزاندریافت نمک از طریق محصولات غذایی نان و پنیر می باشد از کاهش این ماده موثر در فرمولاسیون نان و پنیر  خبر داد و گفت:میزان نمک در فرمولاسیون نان و پنیر به ترتیب از 4 به 3و از 2 به 1.8درصد کاهش یافته است .
 
وی با بیان اینکه  کیفیت نمک مورد استفاده و یددار بودن آن نیز مسئله مهم دیگریست،گفت :کیفیت و ید دار بودن نمک در  نان و پنیر  در دستور کار قرار دارد و کاهش مصرف آن تا حدود 5گرم در روز در دست اقدام می باشد.
 
دکتر حسینی در باره پایش مستمر نمک، بازنگری در حد مجاز آن در نان و همچنین الزام استفاده از نمک تصفیه شده توسط نانوایی ها تاکید و ابراز امیدواری کرد: از ابتدای دی ماه سال جاری ماه میزان حد مجاز نمک در نان به 1.6 درصد کاهش یابد.
 
وی درخاتمه با برشمردن حد مجاز8 درصدی نمک در دوغ و 1.5 درصدی در رب یادآور شد: واحدهای نانوایی که نمک کمتری در این فراورده اساسی سفره های ایرانی استفاده کنند به نحو شایسته ای مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.